wikken en wegen - Reisverslag uit Hoevelaken, Nederland van Neeltje Melis - WaarBenJij.nu wikken en wegen - Reisverslag uit Hoevelaken, Nederland van Neeltje Melis - WaarBenJij.nu

wikken en wegen

Door: Neeltje

Blijf op de hoogte en volg Neeltje

02 April 2025 | Nederland, Hoevelaken

De maand April is aangebroken en nu gaan de weken toch wel heel hard. Je merkt het ook aan de reacties van mensen. "wanneer ga je ook al weer, gaat opschieten, ben je er al klaar voor?". Het lopen gaat prima. Laatst had ik wel wat wrijving onder mijn voet, geen blaar maar wel een paar dagen later een soort van luchtkussentje. daar kon ik gewoon prima op doorlopen.

Steeds meer mensen zijn op de hoogte en soms heel verrassend kom ik mijn nichtjes tegen op de donatie-site. Of zie ik ze tussen al die andere namen staan op de mailinglijst, die alleen zichtbaar is voor mij overigens. Dus mocht je het nog niet gedaan hebben, doe het gerust niemand anders ziet je mailadres. En ook zo leuk, zie ik opeens een oude bekende. Waarschijnlijk heeft men mijn interview gelezen in het blad "Thuis" van Timon dat in Maart is uitgekomen.

Oh ja, en nu we toch bij Timon zijn uitgekomen. Hoe bijzonder ! Onze oudste, die in Aug. dit jaar hoopt te gaan trouwen, gaat "goede buur" worden van een Perspectief huis van Timon. Vorige week kregen ze de sleutel en zo stond ik dus een muur te sauzen met zicht op een project van Timon. Zij gaan wonen naast jongeren in de leeftijd van 14-18 jaar die zorg ontvangen vanuit Timon. Onze kinderen stellen hun tijd beschikbaar om eens een keer een spelletjesavond te organiseren of een BBQ in de tuin te houden. Of gewoon eens te babbelen met een jongere als die daar behoefte aan heeft. En de jongeren hebben allemaal een sport-pas, zo kunnen ze de jongeren ook mee vragen naar de sportschool. 2 vliegen in 1 klap in meerdere opzichten.

Vandaag toch maar eens alles voor de dag gehaald waarvan ik denk dat mee moet. Want in mijn hoofd heb ik het lijstje wel zitten. Maar geen idee of het wel allemaal in mijn rugzak past en hoeveel alles weegt. Zo, en dat viel ontzettend tegen ! Ik had ergens bedacht dat 7 kilo wel mooi zou zijn. Daar komt dan iedere dag 2 kilo aan water bij. Alles wat je hier op het bed ziet liggen in de rugzak gestopt, behalve de trailrun-schoenen, dan komt het gewicht op 8400 gram ! Ai, en er moet nog wel wat bij, zoals nagelschaartje en knippertje en een blok zeep. Ik moet dus nog eens kritisch naar alles gaan kijken en opnieuw de keuze maken. Gaat dat boek wel mee en kan ik het met 1 handdoekje doen. Je ziet ook sandalen liggen, niet de lichtste maar wel een soort die ik al lekker heb ingelopen en waar ik evt. met sokken in kan lopen als ik erge blaren heb en toch grip op de ondergrond geeft. Oh ja, bij die 8400 gram komt ook een donzen slaapzak van 600 gram. Na veel wikken en wegen heb ik deze toch aangeschaft, wel zo fris mijn eigen deken. Ga hem wel iedere keer in een kompressie zak, super klein, proppen. Hoop dat hij daar een beetje tegen kan.

De meeste mensen gaan na 1 jan. flink in hun huis aan de gang. Voorjaarsschoonmaak. Nou ik doe daar deze keer, een beetje laat, ook aan mee. Als ik straks 2 maanden weg ben verwacht ik niet dat bv de ramen gelapt worden. Zo trek ik kasten leeg en richt ze weer strak in. Loop ik houdbaarheidsdatum na op voorraden. Ik denk wel dat ik ergens in het huis ga stranden want de dagen vliegen voorbij en de traditie is, wat begon als cadeau van onze kinderen bij ons 25 jarig huwelijk-jubileum, dat we over twee weekjes een paar nachtjes samen weggaan. Met manlief wel te verstaan, zonder kinderen.

Dat worden dan 3 dagen vele kilometertjes wandelen.

• 03 April 2025 - 08:11

Karin:

Nelus. Een e reader ipv boeken[e-1f609][e-1f618]

• 03 April 2025 - 08:13

Karin Van Gestel:

Nelus wat dacht je van een e reader ipv boeken

• 03 April 2025 - 09:07

Nelie Z:

Hier een van die nichtjes. Ik vind het erg leuk om je reis te gaan volgen.

• 07 April 2025 - 20:46

Benita Tromp:

Dat lijkt mij erg lastig om te kiezen wat in je rugzak mee moet. Ik heb wel 1 tip: een e-reader, ideaal! Dan kan je heel veel boeken meenemen[e-1f609]

Succes met de verdere voorbereidingen en alvast fijne dagen gewenst samen met Heico.

• 19 April 2025 - 09:58

Alie :

Leuke verslagen deze link had ik nog niet ontdekt.Succes met de voorbereidingen.

• 23 April 2025 - 15:26

Ingrid:

Net al je verslagen tot nu toe gelezen. Leuk om je zo te volgen en heel veel succes met de verdere voorbereiding!

• 28 April 2025 - 08:42

Arina De Korte:

Wat leuk om je verslagen te lezen en wat een onderneming.Hopelijk gaat het je goed doen en hopelijk zal de rust en de stilte je veel brengen. Succes nog met de voorbereidingen.

• 08 Mei 2025 - 19:32

Willemien Mattiesing:

Nog 4 dagen te gaan! Succes met de laatste voorbereidingen! En we gaan je volgen op pad!

Tags: thuis