Luisteren naar de dokter. - Reisverslag uit Burgos, Spanje van Neeltje Melis - WaarBenJij.nu Luisteren naar de dokter. - Reisverslag uit Burgos, Spanje van Neeltje Melis - WaarBenJij.nu

Luisteren naar de dokter.

Door: Neeltje

Blijf op de hoogte en volg Neeltje

30 Mei 2025 | Spanje, Burgos

Wat of wie heeft mij het zetje gegeven om toch naar mijn voet te laten kijken. Het zijn meerdere personen onderweg geweest, het thuisfront een gastheer en mijn eigen voet. Een rustdag, een kortere trip, het werd niet beter. 38 Km niet gelopen maar met de bus naar Burgos, daar naar de SEH van het universiteits-ziekenhuis gegaan. In de rolstoel, het werd gelijk serieus aangepakt, naar de röntgenafdeling voor een foto. Dan begint het wachten, hier kennen ze ook spitsuur. In de onderzoekskamer was het snel duidelijk waar de pijnlijke plek zat. Ontsteking van de achillespees. Geen fractuur. In een 90 graden stand is mijn voet ingezwachteld, dat gaf meteen een bepaalde verlichting. Recept voor ontstekingremmers mee en advies om relatieve rust te nemen. Helaas hebben magnesuimtabletten dit niet kunnen voorkomen. Te veel belasting, 11 kg en te lange etappes voor een 1e week. Oke, dan ben je in de prachtige stad Burgos met zijn mooie cathedraal de Santa Maria. In het hostel had ik een bovenbed gekregen. Daarom als ik ging rusten deed ik een sandaal aan om doorbuigen van mijn zere voet te voorkomen op het trappetje. En alles wat ik dacht nodig te hebben gooide ik omhoog op het bed.

Vandaag nu ik deze blog schrijf, voelde het in de ochtend goed, het is mijn 2e rustdag in Burgos. Ik wil toch eigenlijk wel de cathedraal van binnen zien. Ik loop er namelijk zo naar toe. En ik heb er geen spijt van. Wat ontzettend mooi en waar ik bang voor was, geen foto's mogen maken, was ook niet aan de orde. Daarom deze keer veel foto's van ex- en interieur en de stad. En wederom een verassing kom ik een bekende pelgrim tegen met wie ik al vaker gesproken had. Samen zijn we er door gelopen en heb ik hem kunnen vertellen wat sommige afbeelding uit de Bijbel waren.

Ik moet wel zeggen dat ik morgen, zaterdag, heel graag weer stapjes wil zetten op de camino. Ik loop graag de stad uit, de velden in. Daarom neem ik verder deze dag rust. Geniet van de foto's. Dank voor de reacties. Vragen stellen mag ook dan antwoord ik in een volgende blog.

Lieve groeten voor iedereen.

• 30 Mei 2025 - 15:53

Gonnie:

Ha Neeltje, wist van Heico en Ingeborg al en ander van de tegenslag t.a.v..reis.

Gelukkig hebben ze het zoals het er naar uit ziet goed behandeld. Rust is toch even belangrijk en de juiste medicatie Hoop dat je weer (snel ) de tocht kan voortzetten.

Nu heb je mooi deze bijzondere cathedraal kunnen bewonderen. Ziet er imposant uit. Wat een geschiedenis zal daar aan verbonden zijn.

Ik hoop voor je dat je de reis vlug en zonder veel pijn weer kan voort zetten!

Wie weet waar dit al met al goed voor geweest is…

Andere mensen die je nu weer mag ontmoeten en spreken? Ben benieuwd!!”

• 30 Mei 2025 - 18:19

Nelie:

Dag Tante Neeltje,

Wat een tegenslag. Maar rust is een goed middel. Hoop dat het u goed doet en er snel weer wat stappen gezet kunnen worden. Ik geniet van de verslagen leuk om zo mee te wandelen. Alle goeds.

• 30 Mei 2025 - 18:24

Annet:

Ach Neeltje, beterschap en luister naar je lijf! Je hebt de dag toch goed besteed. Mooie foto's hoor.

Succes morgen doe voorzichtig aan...

• 30 Mei 2025 - 20:59

Everdien Melis:

Ach wat jammer voor je ,nu je wat tegenslag hebt,heel veel sterkte en herstel gewenst!

We zaten al een paar dagen op je volgende "verhaal" te wachten,maar natuurlijk niet op deze manier.

Rustig aan doen,en opnieuw de hartelijke groeten van ons.

• 01 Juni 2025 - 16:18

Els:

Ha Neeltje, wat naar voor je maar ik hoop dat de rust je goed zal doen. Ik wens je ook nog veel mooie ontmoetingen toe.

• 02 Juni 2025 - 09:10

Elmieke Boot-Neuhaus, Stichting Timon:

Veel beterschap, Neeltje!

Tags: Cathedraal

Verslag uit: Spanje, Burgos

Neeltje

12 mei 2025 hoop ik te vertrekken naar het zuiden van Frankrijk. Om daar te beginnen aan de Camino the Frances naar Santiago de Compostela. Deze pelgrimstocht ga ik allereerst voor mijzelf lopen. Daar naast wil ik deze tocht van bijna 800 km ook voor 2 goede doelen lopen. Ik neem jullie mee in de voorbereidingen, vertel meer over de 2 goede doelen en alles hoe het met mij gaat op de Camino.

Actief sinds 04 Jan. 2025